Lichte winstgroei van SIA Cargo

Jaarcijfers

Singapore Airlines Cargo (SIA) zag het bedrijfsresultaat over het gebroken boekjaar 2017/2018 met bijna 2 miljoen euro stijgen naar 93, 3 miljoen euro. Daarbij werd het resultaat over het boekjaar 2016/2017 negatief beïnvloed door een reservering van 83 miljoen euro voor een kartelboete.

De omzet uit de vrachtactiviteiten steeg met 166,5 miljoen euro naar 1,26 miljard euro. De gemiddelde opbrengst uit het vrachtvervoer verbeterde met bijna 9% terwijl het vrachtvervoer met 5,3% toenam door de grote vraag naar capaciteit, stelt de directie. De beladingsgraad kwam uit op 65,3%, een toename van 2,1%.

Tegenover meer inkomsten stonden ook hogere kosten (75 miljoen euro) door stijgende lasten voor afhandeling, personeel en onderhoud van de vrachtvliegtuigen, blijkt uit het jaarverslag.

SIA Cargo sloot het gebroken boekjaar in het vierde kwartaal af met 17,6 miljoen euro tegen een verlies van 3 miljoen euro in het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2016/2017. De vrachtomzet nam met 4,6% toe terwijl het rendement met 8,5% steeg. Door afschrijvingen van de vrachtvloot stegen de kosten met 13,8 miljoen euro in het vierde kwartaal.

De zelfstandige divisie SIA Cargo werd in april van dit jaar geïntegreerd binnen de moederholding Singapore Airlines.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichte winstgroei van SIA Cargo | NT

Lichte winstgroei van SIA Cargo

Jaarcijfers

Singapore Airlines Cargo (SIA) zag het bedrijfsresultaat over het gebroken boekjaar 2017/2018 met bijna 2 miljoen euro stijgen naar 93, 3 miljoen euro. Daarbij werd het resultaat over het boekjaar 2016/2017 negatief beïnvloed door een reservering van 83 miljoen euro voor een kartelboete.

De omzet uit de vrachtactiviteiten steeg met 166,5 miljoen euro naar 1,26 miljard euro. De gemiddelde opbrengst uit het vrachtvervoer verbeterde met bijna 9% terwijl het vrachtvervoer met 5,3% toenam door de grote vraag naar capaciteit, stelt de directie. De beladingsgraad kwam uit op 65,3%, een toename van 2,1%.

Tegenover meer inkomsten stonden ook hogere kosten (75 miljoen euro) door stijgende lasten voor afhandeling, personeel en onderhoud van de vrachtvliegtuigen, blijkt uit het jaarverslag.

SIA Cargo sloot het gebroken boekjaar in het vierde kwartaal af met 17,6 miljoen euro tegen een verlies van 3 miljoen euro in het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2016/2017. De vrachtomzet nam met 4,6% toe terwijl het rendement met 8,5% steeg. Door afschrijvingen van de vrachtvloot stegen de kosten met 13,8 miljoen euro in het vierde kwartaal.

De zelfstandige divisie SIA Cargo werd in april van dit jaar geïntegreerd binnen de moederholding Singapore Airlines.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement