Het nieuws werd dinsdag bevestigd door een bron rond de onderhandelingen aan persbureau Reuters. Zakenblad The Wall Street Journal maakt eerder maandag gewag van de mogelijke verkoop van de vrachtmaatschappij, dat met vijftig freighters beschikt over de grootste vrachtvloot aan B747-vrachtjumbo’s in de wereld. Nummer twee, het Luxemburgse Cargolux, komt amper aan de  helft.

Amazon

Een overeenkomst met de mogelijke kopers of verdere details rond de deal zoals de overnameprijs zijn nog onbekend, aldus Reuters. Ook de overige deelnemers in het investeringsconsortium, dat Atlas Air wil kopen, zijn nog niet genoemd.

Atlas Air Holdings is de houdstermaatschappij van de gelijknamige vrachtmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij verricht geen eigen vrachtverkoop maar verhuurt vrachtvliegtuigen inclusief bemanning middels ACMI-contracten aan derden zoals expediteurs en luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast is het ook actief voor Amazon, waarbij het pakketvluchten uitvoert met de B767-vrachtvliegtuigen van de onlinewinkel. De Amerikaanse webwinkel is ook met 10% een van de grootaandeelhouders van Atlas Air Holdings, waarvan de meeste aandelen verhandeld worden op Wall Street.

Ceva Logistics

Apollo Global Managament is geen onbekende in de logistiek. De Amerikaanse investeerder, goed voor een beleggingsfonds van 500 miljard dollar, was onder meer voor jaren eigenaar van expediteur Ceva Logistics. Dat expeditiebedrijf werd enkele jaren geleden verkocht aan de Franse rederij CMA CGM. Apollo Global is verder aandeelhouder in de vrachtafhandelaar Swissport en de Amerikaanse airline Sun County Airlines.

Atlas Air heeft nog geen reacties gegeven op de berichten van Reuters en The Wall Street journal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement