Atlas Air vreest voor groot tekort aan vrachtvliegtuigen

Te weinig nieuwbouw

Vrachtmaatschappijen worden binnen afzienbare tijd geconfronteerd met een nijpend tekort aan grote vrachtvliegtuigen. Niet alleen wreekt zich hier het feit dat Boeing de productielijn voor de vrachtjumbo heeft opgedoekt, maar meer dan 120 zogeheten ‘widebodies freighters’ hebben al de respectabele leeftijd van dertig jaar bereikt en moeten de komende jaren dringend worden vervangen.

Foto: Boeing

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Atlas Air vreest voor groot tekort aan vrachtvliegtuigen | NT

Atlas Air vreest voor groot tekort aan vrachtvliegtuigen

Te weinig nieuwbouw

Vrachtmaatschappijen worden binnen afzienbare tijd geconfronteerd met een nijpend tekort aan grote vrachtvliegtuigen. Niet alleen wreekt zich hier het feit dat Boeing de productielijn voor de vrachtjumbo heeft opgedoekt, maar meer dan 120 zogeheten ‘widebodies freighters’ hebben al de respectabele leeftijd van dertig jaar bereikt en moeten de komende jaren dringend worden vervangen.

Foto: Boeing

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu