One Air wil met B747-400F’s chartervluchten gaan uitvoeren vanaf London Stansted Airport op onder meer Azië, Noord-Amerika, het Europese vasteland en het Midden Oosten. De luchtvaartmaatschappij heeft met de Britse AOC ook al een vergunning binnen om in de EU als ‘third country operator’ vluchten uit te voeren. Voor de vrachtvluchten op de Noord-Amerikaanse markt moet het vrachtbedrijf nog toestemming krijgen van de luchtvaartautoriteiten in de VS.

One Air beschikt over een bijna 32 jaar oude B747-400F, die momenteel nog op de luchthaven van Cardiff staat geparkeerd en recent een serie van testvluchten heeft uitgevoerd. De bedoeling is dat er nog dit jaar een tweede B747-F’s aan de vloot wordt toegevoegd.

Aerotranscargo

De vrachtmaatschappij is blijkens verschillende mediaberichten een dochterbedrijf (75%) van de vrachtbroker Air One Aviation. Dat bedrijf brengt in de Britse markt als makelaar de charterdiensten van de vrachtmaatschappij Aerotranscargo (Moldavië) aan de man. Deze luchtvaartmaatschappij zou voor 49% eigendom zijn Aerotranscargo FZE, dat vanuit de Verenigd Arabische Emiraten (VAE) B747F’s verhuurt aan de Moldavische naamgenoot. Zakenman Guneet Mirchandani is voorzitter en enige aandeelhouder van Aerotranscargo FZE,

Mirchandani is volgens de website van de Britse luchtvrachtbroker ook voorzitter van de raad van bestuur van Air One Aviation. De dagelijkse leiding van dit bedrijf is in handen van algemeen directeur Paul Bennett, die ook de nieuwe Britse vrachtmaatschappij aanstuurt als voorzitter en ceo. In de directie van de Britse vrachtmakelaar zit als commercieel directeur de Nederlander Peter Scholten, oud-topmanager van Martinair Cargo. Scholten heeft twee jaar geleden geprobeerd om in Nederland een nieuwe vrachtmaatschappij op te zetten onder de naam Aerotranscargo NL, maar kreeg van de Nederlandse overheid uiteindelijk niet het groene licht. Het luchtvaartbedrijf in spe moest toen het faillissement aanvragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement