Het vervoerde vrachtvolume van Emirates nam met 14% af en kwam uit op 1,8 miljoen ton. Daarvan werd 514.000 ton aan boord van freighters vervoerd. De winstmarge van Emirates SkyCargo, dat over een vrachtvloot van elf B777F’s beschikt, daalde vorig jaar licht door dalende tarieven met 3%.

Aparte winstcijfers voor de vrachtactiviteiten zijn door Emirates niet gepubliceerd. Dat geldt ook voor de vrachtafhandeling van dochterbedrijf Dnata, onder meer actief op Schiphol. De divisie zag het vrachtvolume met 8% dalen naar 2,8 miljoen ton.

Vrachtvloot verdubbelen

Emirates wil de komende jaren de vrachtvloot verdubbelen. Voor die expansie zijn bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing al vijf nieuwe B777F’s besteld ter waarde van 1,7 miljard dollar. Verder huurt het bedrijf sinds kort vrachtcapaciteit in bij derden, waaronder het Amerikaanse Kalitta Airways en Aerotrans Cargo uit Moldavië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement