Deze lokale ‘marktleider’ in het vervoerssegment bederfelijke waren is behalve in het moederland actief in het Verenigd Koninkrijk en Kenia, maar beschikt ook over een filiaal op Schiphol. De klanten zijn vooral de grote supermarktketens.

De acquisitie van het familiebedrijf uit Johannesburg voegt blijkens het persbericht van K+N jaarlijks 40.000 ton aan luchtvracht en 20.000 teu aan zeecontainers toe aan het omvangrijke ladingpakket van K+N op perishable-gebied. Het gaat daarbij vooral om bloemen en groente. Mondiaal telt Morgan Cargo zo’n 450 medewerkers.

Volgens directielid Yngve Ruud van K+N biedt de aankoop van Morgan Cargo een verdere versterking van het al omvangrijke Afrikaanse perishable-netwerk van de expediteur. Topman Schalk Bruwer van Morgan Cargo wijst er in een toelichting op dat het familiebedrijf onder de vleugels van de nieuwe Zwitserse eigenaar zijn klanten nog beter kan bedienen middels het mondiale netwerk van K+N.

De twee partijen verwachten de overname in het derde kwartaal van dit jaar te kunnen afronden. Een koopsom is daarbij niet genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement