Of Schiphol met dezelfde verliespercentages de eerste zes maanden van dit jaar afsluit, is nog onduidelijk. De Nederlandse luchthaven is een stuk trager met het publiceren van maandcijfers dan de grote Duitse concurrent. Over de eerste vijf maanden van dit jaar daalde de overslag op Schiphol met 6,5% naar 566.220 ton aanzienlijk minder.

Minder verlies

Fraport zag het vrachtvervoer over de maand juni overigens minder sterk afnemen dan in voorgaande maanden. Het verlies lag vergeleken met dezelfde maand in 2022 op 4,6%, blijkt uit de recent gepubliceerde statistieken van de Duitse luchthaven. In totaal sloot de luchthaven de juni-maand af met een totaal van iets meer dan 160.000 ton.

De krimp op vrachtgebied over de eerste helft van dit jaar staat in schril contrast met de toename in het passagiersvervoer over de eerste zes maanden van dit jaar. Dat steeg met bijna 30%, aldus Fraport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement