Schiphol sloot de juni-maand af met een vrachtvolume van 113.000 ton (-2,8%). Dat mindere verlies is vooral toe te schrijven aan het feit dat in dezelfde maand in 2022 de vraag naar luchtvrachtvervoer in de wereld scherp begon te dalen.

Het lagere vrachtvolume over het eerste halfjaar is een aanwijzing dat Schiphol dit lopende jaar zeer waarschijnlijk zal afsluiten met een verder krimpend vrachtaanbod. In 2022 werd de luchthaven geconfronteerd met een afname van bijna 14% naar 1,4 miljoen ton. Daardoor viel Schiphol recent uit de mondiale vracht top 20 van luchthavenorganisatie ACI. Indien de vraag in de markt zwak blijft, zal de luchthaven dit jaar naar verwachting eindigen op een vrachtoverslag van 1,35 miljoen ton.

Vrachtvluchten

Het aantal vrachtvluchten nam in juni ook weer af. De luchthaven moest het stellen met bijna 9% minder vrachtvluchten. De eerste zes maanden van dit jaar werden er in totaal 8.172 vrachtvluchten afgewikkeld, een verlies vergeleken met dezelfde periode van 2022 van 15,9%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement