Scheurtjes in vrachtvliegtuigen Lufthansa Cargo

Twee A321F's aan de grond gehouden

Lufthansa Cargo houdt twee van haar vier A321-vrachtvliegtuigen voor onbepaalde tijd aan de grond nadat er scheurtjes in de romp waren geconstateerd.

A321F Lufthansa Cargo
Foto: Lufthansa Cargo

De kleinere vliegtuigen worden door de Duitse vrachtvervoerder ingezet voor het pakketvervoer binnen Europa. Deze activiteiten worden voorlopig op een laag pitje gecontinueerd door de overige 2 A321F’s.

Lufthansa Cargo stelt in een toelichting dat scheurtjes in de romp ‘zo spoedig mogelijk’ zullen worden gerepareerd en verwacht dan ook ‘zoals de dingen er nu voorstaan’ slechts een gering aantal annuleringen van vrachtvluchten de komende tijd.

Hoe de scheurtjes zijn ontstaan, is nog niet duidelijk gemaakt en is volgens Lufthansa nog onderwerp van technisch onderzoek door de maatschappij. De twee A321F’s zijn oude passagiersvliegtuigen (11 en 15 jaar) die in 2022 door Elbe Flugwerke in Hamburg zijn omgebouwd tot vrachtvliegtuigen.

Scheurtjes in vrachtvliegtuigen Lufthansa Cargo | NT

Scheurtjes in vrachtvliegtuigen Lufthansa Cargo

Twee A321F's aan de grond gehouden

Lufthansa Cargo houdt twee van haar vier A321-vrachtvliegtuigen voor onbepaalde tijd aan de grond nadat er scheurtjes in de romp waren geconstateerd.

A321F Lufthansa Cargo
Foto: Lufthansa Cargo

De kleinere vliegtuigen worden door de Duitse vrachtvervoerder ingezet voor het pakketvervoer binnen Europa. Deze activiteiten worden voorlopig op een laag pitje gecontinueerd door de overige 2 A321F’s.

Lufthansa Cargo stelt in een toelichting dat scheurtjes in de romp ‘zo spoedig mogelijk’ zullen worden gerepareerd en verwacht dan ook ‘zoals de dingen er nu voorstaan’ slechts een gering aantal annuleringen van vrachtvluchten de komende tijd.

Hoe de scheurtjes zijn ontstaan, is nog niet duidelijk gemaakt en is volgens Lufthansa nog onderwerp van technisch onderzoek door de maatschappij. De twee A321F’s zijn oude passagiersvliegtuigen (11 en 15 jaar) die in 2022 door Elbe Flugwerke in Hamburg zijn omgebouwd tot vrachtvliegtuigen.