Zeebrugge verwelkomt grootste cruiseschip ooit in een Beneluxhaven

Scheepvaart

Vandaag meert de ‘Independence of the Seas’ van Royal Caribbean International af in de haven van Zeebrugge. Het schip van 154.407 bt is qua passagierscapaciteit het grootste ooit in de Benelux.

De ‘Independence of the Seas’ (op de foto: bij aankomst in Zeebrugge) is een schip uit de Freedom-klasse en heeft Southampton als thuisbasis in het zomerseizoen. Het komt terug van een 14-daagse cruise langs de Noorse fjorden en Zeebrugge is de laatste aanloophaven voor de terugkeer naar Southampton.

De ‘Independence of the Seas’ kan maximaal 4.375 passagiers vervoeren. Het schip meet 339 m op 56 m en telt 15 dekken. Tijdens deze cruise zijn er 3.540 passagiers en 1.376 bemanningsleden aan boord. Later dit jaar komt het schip nog driemaal naar Zeebrugge.

De Belgische kusthaven profileert zich steeds sterker als cruisehaven. In 2010 verwelkomde ze nog 66 cruiseschepen, goed voor meer dan 193.000 passagiers. Vorig jaar waren er dat al meer dan 333.000 op 91 cruiseschepen. Voor dit jaar verwacht het havenbestuur 115 cruiseschepen en meer dan 400.000 cruisepassagiers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Zeebrugge verwelkomt grootste cruiseschip ooit in een Beneluxhaven | NT

Zeebrugge verwelkomt grootste cruiseschip ooit in een Beneluxhaven

Scheepvaart

Vandaag meert de ‘Independence of the Seas’ van Royal Caribbean International af in de haven van Zeebrugge. Het schip van 154.407 bt is qua passagierscapaciteit het grootste ooit in de Benelux.

De ‘Independence of the Seas’ (op de foto: bij aankomst in Zeebrugge) is een schip uit de Freedom-klasse en heeft Southampton als thuisbasis in het zomerseizoen. Het komt terug van een 14-daagse cruise langs de Noorse fjorden en Zeebrugge is de laatste aanloophaven voor de terugkeer naar Southampton.

De ‘Independence of the Seas’ kan maximaal 4.375 passagiers vervoeren. Het schip meet 339 m op 56 m en telt 15 dekken. Tijdens deze cruise zijn er 3.540 passagiers en 1.376 bemanningsleden aan boord. Later dit jaar komt het schip nog driemaal naar Zeebrugge.

De Belgische kusthaven profileert zich steeds sterker als cruisehaven. In 2010 verwelkomde ze nog 66 cruiseschepen, goed voor meer dan 193.000 passagiers. Vorig jaar waren er dat al meer dan 333.000 op 91 cruiseschepen. Voor dit jaar verwacht het havenbestuur 115 cruiseschepen en meer dan 400.000 cruisepassagiers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement