Toename tewerkstelling in transport en logistiek blijft uit

Conjunctuur

In de sector ‘Transport & Logistiek’ moet in het derde kwartaal van 2013 geen heropleving van de tewerkstelling worden verwacht. Dat stelt de Manpower Barometer. Een tekort aan talent is er wél.

De Manpower Index blijft al het derde kwartaal op rij negatief, in casu op -3%. Uit de bevraging waar de Barometer op is gebaseerd, kwam naar voren dat slechts 2% van de werkgevers van plan is om de komende drie maanden medewerkers aan te werven, terwijl 4% personeel zal ontslaan.

Hoopvol is dan weer het feit dat 93%van de bevraagde werkgevers niet van plan is om mensen aan de deur te zetten in de periode tot eind september. Bovendien zijn ze er zich van bewust dat ze over onvoldoende gekwalificeerde medewerkers beschikken als de economie weer aantrekt.

Uit de Manpower-enquête blijkt dat 36% van de werkgevers uit de sector nauwelijks mensen vinden die aan hun eisen voldoen. Dat heeft vooral te maken met het tekort aan vaardigheden, maar ook het tekort aan kandidaten en het gebrek aan ervaring speelt een rol. Chauffeurs van zowel vrachtwagens als vorkheftrucks staan op de vierde plaats van de knelpuntenberoepenlijst.

Van de meer dan 700 werkzoekenden die Manpower sinds begin dit jaar opleidde tot vorkheftruckchauffeur of logistiek medewerker vond 76% een baan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Toename tewerkstelling in transport en logistiek blijft uit | NT

Toename tewerkstelling in transport en logistiek blijft uit

Conjunctuur

In de sector ‘Transport & Logistiek’ moet in het derde kwartaal van 2013 geen heropleving van de tewerkstelling worden verwacht. Dat stelt de Manpower Barometer. Een tekort aan talent is er wél.

De Manpower Index blijft al het derde kwartaal op rij negatief, in casu op -3%. Uit de bevraging waar de Barometer op is gebaseerd, kwam naar voren dat slechts 2% van de werkgevers van plan is om de komende drie maanden medewerkers aan te werven, terwijl 4% personeel zal ontslaan.

Hoopvol is dan weer het feit dat 93%van de bevraagde werkgevers niet van plan is om mensen aan de deur te zetten in de periode tot eind september. Bovendien zijn ze er zich van bewust dat ze over onvoldoende gekwalificeerde medewerkers beschikken als de economie weer aantrekt.

Uit de Manpower-enquête blijkt dat 36% van de werkgevers uit de sector nauwelijks mensen vinden die aan hun eisen voldoen. Dat heeft vooral te maken met het tekort aan vaardigheden, maar ook het tekort aan kandidaten en het gebrek aan ervaring speelt een rol. Chauffeurs van zowel vrachtwagens als vorkheftrucks staan op de vierde plaats van de knelpuntenberoepenlijst.

Van de meer dan 700 werkzoekenden die Manpower sinds begin dit jaar opleidde tot vorkheftruckchauffeur of logistiek medewerker vond 76% een baan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement