Opnieuw doet een recordschip haven van Antwerpen aan

MSC Loreto

De MSC Loreto, het nieuwste grootste containerschip ter wereld, is einde vorige week aangekomen in Antwerpen. Daar loste en laadde het containers op de MSC PSA European Terminal (MPET) aan het Deurganckdok.

MSC Loreto, recordschip in Antwerpen
Foto: Kelly Cuyvers / Port of Antwerp-Bruges

Het containerschip kan 24.346 teu aan boord nemen. Het is 400 meter lang, 61 meter breed en telt 25 bemanningsleden. Daarmee is het niet alleen het grootste schip dat ooit aanlegde in Antwerpen, maar momenteel ook het grootste containerschip ter wereld. Het deelt die titel met zusterschip MSC Irina.

Op 19 april begon de MSC Loreto aan zijn maidentrip vanuit het Chinese Ningbo. Intussen is het weer uit Antwerpen vertrokken, met bestemming Felixstowe. Het schip vervoert verschillende type goederen, van grondstoffen tot afgewerkte producten zoals machines, plastic, rubber, elektronica en meubelen.

In april meerden ook al twee recordschepen aan in Antwerpen. Eerst bezorgde de MSC Tessa de haven van Antwerpen-Zeebrugge met haar 24.116 teu een nieuw record. En op woensdag 26 april legde de OOCL Spain aan in Zeebrugge, waarmee zal het record steeg naar 24.188 teu.

Opnieuw doet een recordschip haven van Antwerpen aan | NT

Opnieuw doet een recordschip haven van Antwerpen aan

MSC Loreto

De MSC Loreto, het nieuwste grootste containerschip ter wereld, is einde vorige week aangekomen in Antwerpen. Daar loste en laadde het containers op de MSC PSA European Terminal (MPET) aan het Deurganckdok.

MSC Loreto, recordschip in Antwerpen
Foto: Kelly Cuyvers / Port of Antwerp-Bruges

Het containerschip kan 24.346 teu aan boord nemen. Het is 400 meter lang, 61 meter breed en telt 25 bemanningsleden. Daarmee is het niet alleen het grootste schip dat ooit aanlegde in Antwerpen, maar momenteel ook het grootste containerschip ter wereld. Het deelt die titel met zusterschip MSC Irina.

Op 19 april begon de MSC Loreto aan zijn maidentrip vanuit het Chinese Ningbo. Intussen is het weer uit Antwerpen vertrokken, met bestemming Felixstowe. Het schip vervoert verschillende type goederen, van grondstoffen tot afgewerkte producten zoals machines, plastic, rubber, elektronica en meubelen.

In april meerden ook al twee recordschepen aan in Antwerpen. Eerst bezorgde de MSC Tessa de haven van Antwerpen-Zeebrugge met haar 24.116 teu een nieuw record. En op woensdag 26 april legde de OOCL Spain aan in Zeebrugge, waarmee zal het record steeg naar 24.188 teu.