CMA CGM ook niet meer via Suezkanaal, Nederlandse reders willen juist snel weer Rode Zee op

Weer aanval op containerschip

Als laatste van de grote containerrederijen heeft CMA CGM besloten om voorlopig niet meer via het Suezkanaal te varen en in plaats daarvan om te varen via Kaap de Goede Hoop. Ondertussen dringen de Nederlandse rederijen er bij de regering op aan om hen toe te staan gewapende particuliere beveiligers aan boord te nemen, zodat ze weer wel over de Rode Zee kunnen varen zodra de veiligheidssituatie dat toelaat.

Foto: NT / henk claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

CMA CGM ook niet meer via Suezkanaal, Nederlandse reders willen juist snel weer Rode Zee op | NT

CMA CGM ook niet meer via Suezkanaal, Nederlandse reders willen juist snel weer Rode Zee op

Weer aanval op containerschip

Als laatste van de grote containerrederijen heeft CMA CGM besloten om voorlopig niet meer via het Suezkanaal te varen en in plaats daarvan om te varen via Kaap de Goede Hoop. Ondertussen dringen de Nederlandse rederijen er bij de regering op aan om hen toe te staan gewapende particuliere beveiligers aan boord te nemen, zodat ze weer wel over de Rode Zee kunnen varen zodra de veiligheidssituatie dat toelaat.

Foto: NT / henk claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu