DB boekt succes in strijd tegen metaaldiefstal

Deutsche Bahn, Deutsche Telekom en energiebedrijf RWE hebben door gezamenlijke acties de metaaldiefstal in Duitsland de laatste jaren aardig weten terug te dringen.

De drie werken sinds 2012 nauw samen om een einde te maken aan bijvoorbeeld de koperdiefstal bij het spoor. Dat resulteerde in een daling van het aantal diefstallen met 40% in de laatste drie jaar.

In 2011 werden nog 3.800 gevallen van metaaldiefstal geconstateerd, vorig jaar waren dat er 2.400. De Duitse federale politie wist, soms op aanwijzing van de drie utiliteitsbedrijven, 1500 daders op te pakken.

Dat kon niet voorkomen dat de door metaaldiefstal geleden schade bij de drie inmiddels 10% is toegenomen tot een bedrag van 58 miljoen euro vorig jjaar. Dat heeft ook te maken met de oplopende prijzen van veel metalen.

Deutsche Bahn zet bewakers in burger en in uniform in om samen met de politie diefstal te voorkomen en gevallen van diefstal tot oplossing te brengen. De drie samenwerkende bedrijven willen nu ook internationaal het probleem aanpakken. Ze denken daarbij aan samenwerking met andere gedupeerde bedrijven in omringende landen, zoals Polen en Oostenrijk.

Het gaat er daarbij vooral ook om de metaalhandel tijdig te waarschuwen als hun metalen met onbekende herkomst worden aangeboden. De metaalhandel is zelf trouwens een zeker even groot slachtoffer van metaaldiefstal. Er zou een certificering van metaalhandelsbedrijven moeten komen die de bonafide bedrijven onderscheidt van de malafide.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DB boekt succes in strijd tegen metaaldiefstal | NT

DB boekt succes in strijd tegen metaaldiefstal

Deutsche Bahn, Deutsche Telekom en energiebedrijf RWE hebben door gezamenlijke acties de metaaldiefstal in Duitsland de laatste jaren aardig weten terug te dringen.

De drie werken sinds 2012 nauw samen om een einde te maken aan bijvoorbeeld de koperdiefstal bij het spoor. Dat resulteerde in een daling van het aantal diefstallen met 40% in de laatste drie jaar.

In 2011 werden nog 3.800 gevallen van metaaldiefstal geconstateerd, vorig jaar waren dat er 2.400. De Duitse federale politie wist, soms op aanwijzing van de drie utiliteitsbedrijven, 1500 daders op te pakken.

Dat kon niet voorkomen dat de door metaaldiefstal geleden schade bij de drie inmiddels 10% is toegenomen tot een bedrag van 58 miljoen euro vorig jjaar. Dat heeft ook te maken met de oplopende prijzen van veel metalen.

Deutsche Bahn zet bewakers in burger en in uniform in om samen met de politie diefstal te voorkomen en gevallen van diefstal tot oplossing te brengen. De drie samenwerkende bedrijven willen nu ook internationaal het probleem aanpakken. Ze denken daarbij aan samenwerking met andere gedupeerde bedrijven in omringende landen, zoals Polen en Oostenrijk.

Het gaat er daarbij vooral ook om de metaalhandel tijdig te waarschuwen als hun metalen met onbekende herkomst worden aangeboden. De metaalhandel is zelf trouwens een zeker even groot slachtoffer van metaaldiefstal. Er zou een certificering van metaalhandelsbedrijven moeten komen die de bonafide bedrijven onderscheidt van de malafide.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement