Duitse personenauto’s per trein naar China

Sinds kort laten autofabrikanten nieuwe personenauto’s over het spoor vervoeren van Duisburg naar China.

Ze gaan mee met de geregelde spoordienst, deels over de Transsiberische Spoorlijn, tussen Duisburg Intermodal Terminal en de Chinese stad Chongqing.

Deze al langer bestaande dienst, die door Deutsche Bahn en de Russische spoorwegmaatschappij RZD gezamenlijk wordt uitgevoerd, kent vier vertrekken per week in beide richtingen. Tot dusver was er meer inkomende lading uit China op dan lading in omgekeerde richting.

Dat kan veranderen als autofabrikanten hun gereed product, verpakt in containers, per spoor naar de Chinese markt gaan brengen. China is een gretige afnemer van in Duitsland gebouwde auto’s. Die worden nu over zee naar het Verre Oosten gebracht, maar doen daar dan twee keer zo lang over als met de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitse personenauto’s per trein naar China | NT

Duitse personenauto’s per trein naar China

Sinds kort laten autofabrikanten nieuwe personenauto’s over het spoor vervoeren van Duisburg naar China.

Ze gaan mee met de geregelde spoordienst, deels over de Transsiberische Spoorlijn, tussen Duisburg Intermodal Terminal en de Chinese stad Chongqing.

Deze al langer bestaande dienst, die door Deutsche Bahn en de Russische spoorwegmaatschappij RZD gezamenlijk wordt uitgevoerd, kent vier vertrekken per week in beide richtingen. Tot dusver was er meer inkomende lading uit China op dan lading in omgekeerde richting.

Dat kan veranderen als autofabrikanten hun gereed product, verpakt in containers, per spoor naar de Chinese markt gaan brengen. China is een gretige afnemer van in Duitsland gebouwde auto’s. Die worden nu over zee naar het Verre Oosten gebracht, maar doen daar dan twee keer zo lang over als met de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement