Het bedrijf wil met dit project helpen om klimaatdoelen te realiseren door diesel te besparen. Zo is er al een bestelling gedaan van 50 Vectron Dual Mode-Locomotieven door DB Cargo en DB Bahnbaugruppe GmbH, een serviceprovider voor de spoorweginfrastructuur, bij Siemens Mobility. Het is een hybride locomotief die zowel op diesel kan rijden als korte stukken elektrisch.

Meer dan een jaar geleden werd al een overeenkomst gesloten met Siemens voor 100 locomotieven. Die order zal voor DB Cargo nu worden aangevuld tot 146 locomotieven. 4 locomotieven zullen daarnaast door DB Bahnbaugruppe in gebruik worden genomen. ‘Omdat de locomotieven kunnen wisselen van brandstof, hoeft er niet van locomotief gewisseld te worden’, zegt CEO Rolling Stock van Siemens Mobility Albrecht Neumann. De locomotieven zullen vanaf 2023 geleverd worden.

Ook zal DB Cargo 50 plug-in hybride rangeerlocomotieven samen met Vossloh Locomotives GmbH gaan ontwikkelen. De aandrijfsystemen van deze locomotieven zijn modulair opgebouwd en kunnen daarom makkelijk worden vervangen. De introductie van deze technologie wordt door de federale overheid met in totaal 15 miljoen euro ondersteund. DB Cargo zal deze locomotieven vanaf 2024 in gebruik nemen.

Ook bestelt DB Cargo 100 Toshiba HBD 800 locomotieven van het Japanse bedrijf Toshiba. Ook deze hybride rangeerlocomotieven zullen vanaf 2024 geleverd worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement