Medway Italia zal vanaf aankomende vrijdag veertien treinen per week laten rijden van Antwerpen naar vier Duitse terminals, waaronder de terminal in Neuss. Op het traject naar Neuss rijden de treinen via Nederland op de Brabantroute tussen Roosendaal en Venlo. Volgens ProRail stijgt het aantal treinen op deze route hierdoor niet omdat Medway de ritten zou overnemen van ‘een derde partij’. Daarnaast rijdt de vervoerder ook naar Frankfurt am Main, Wörth en Germersheim via Aachen.

Medway werd in 2009 opgericht in Portugal binnen rederij MSC Group toen MSC de goederentak van de Portugese spoorwegen kocht. Daarna werd de goederenvervoerder ook actief in Spanje en Italië. Met Medway kan de rederij containers ook aan land in naam van MSC verder vervoeren. Eind maart richtte de spoordochter van MSC een Belgisch railgoederenbedrijf, Medway Belgium, op om zo de activiteiten van het bedrijf naar het noorden uit te breiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement