Nexrail: ‘Diesellocs zijn straks verleden tijd’

Interview

De technologische transitie van locomotieven is ingezet. In de toekomst worden treinwagons getrokken door batterij-aangedreven toestellen in plaats van diesel, zo stellen de directeuren Luuk von Meijenfeldt en Mark Remie van Nexrail. Deze jonge leasemaatschappij heeft nu een vloot van bijna vijftig locomotieven, binnen een jaar worden dat er honderdtwintig. Dertig exemplaren zijn hybride. Remie: ‘De ruimte voor diesel maken we steeds kleiner.’

Foto: Marco de Swart, NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nexrail: ‘Diesellocs zijn straks verleden tijd’ | NT

Nexrail: ‘Diesellocs zijn straks verleden tijd’

Interview

De technologische transitie van locomotieven is ingezet. In de toekomst worden treinwagons getrokken door batterij-aangedreven toestellen in plaats van diesel, zo stellen de directeuren Luuk von Meijenfeldt en Mark Remie van Nexrail. Deze jonge leasemaatschappij heeft nu een vloot van bijna vijftig locomotieven, binnen een jaar worden dat er honderdtwintig. Dertig exemplaren zijn hybride. Remie: ‘De ruimte voor diesel maken we steeds kleiner.’

Foto: Marco de Swart, NT

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu