Waberer’s neemt meerderheidsbelang in Hongaarse spoorvervoerder

Petrolsped

Transporteur Waberer’s heeft een voorlopige overeenkomst getekend om 51% van de aandelen in spoorvervoerder Petrolsped over te nemen. De partijen zijn het al eens over de aankoopprijs en de belangrijkste voorwaarden, eind van het jaar wordt de acquisitie naar verwachting afgerond.

Trein van Petrolsped
Foto: Petrolsped

Petrolsped is net als Waberer’s gevestigd in Hongarije. De logistieke dienstverlener biedt spoorvervoer aan in Hongarije en Roemenië, deels met eigen treinen. In 2022 bedroeg de omzet van Petrolsped zo’n 21 miljard Hongaarse forint, omgerekend ongeveer 55,3 miljoen euro.

Volgens Waberer’s past de overname in hun strategie om meer goederen over het spoor te vervoeren. De transporteur refereert aan EU-plannen om meer langeafstandstransport naar het spoor te verplaatsen. ‘We zullen in staat zijn om het volume van intermodale diensten voor gecombineerd vervoer van trailers per spoor en over de weg aanzienlijk te verhogen’, is te lezen in het persbericht.

Ook hoopt het bedrijf meer klanten te kunnen bedienen die landbouwproducten en bouwmaterialen willen vervoeren, segmenten die volgens Waberer’s veel gebruikmaken van spoorvervoer.

Waberer’s boekte over 2022 een omzet van bijna 676 miljoen euro, waarvan 33,3 miljoen euro winst. Het beursgenoteerde transportbedrijf telde in het eerste kwartaal van dit jaar 6.000 medewerkers, waaronder 3.655 vrachtwagenchauffeurs. De vloot bestaat uit 2.832 trucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Waberer’s neemt meerderheidsbelang in Hongaarse spoorvervoerder | NT

Waberer’s neemt meerderheidsbelang in Hongaarse spoorvervoerder

Petrolsped

Transporteur Waberer’s heeft een voorlopige overeenkomst getekend om 51% van de aandelen in spoorvervoerder Petrolsped over te nemen. De partijen zijn het al eens over de aankoopprijs en de belangrijkste voorwaarden, eind van het jaar wordt de acquisitie naar verwachting afgerond.

Trein van Petrolsped
Foto: Petrolsped

Petrolsped is net als Waberer’s gevestigd in Hongarije. De logistieke dienstverlener biedt spoorvervoer aan in Hongarije en Roemenië, deels met eigen treinen. In 2022 bedroeg de omzet van Petrolsped zo’n 21 miljard Hongaarse forint, omgerekend ongeveer 55,3 miljoen euro.

Volgens Waberer’s past de overname in hun strategie om meer goederen over het spoor te vervoeren. De transporteur refereert aan EU-plannen om meer langeafstandstransport naar het spoor te verplaatsen. ‘We zullen in staat zijn om het volume van intermodale diensten voor gecombineerd vervoer van trailers per spoor en over de weg aanzienlijk te verhogen’, is te lezen in het persbericht.

Ook hoopt het bedrijf meer klanten te kunnen bedienen die landbouwproducten en bouwmaterialen willen vervoeren, segmenten die volgens Waberer’s veel gebruikmaken van spoorvervoer.

Waberer’s boekte over 2022 een omzet van bijna 676 miljoen euro, waarvan 33,3 miljoen euro winst. Het beursgenoteerde transportbedrijf telde in het eerste kwartaal van dit jaar 6.000 medewerkers, waaronder 3.655 vrachtwagenchauffeurs. De vloot bestaat uit 2.832 trucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement