Exploris verzorgt met zijn dochterbedrijven Via Cargo, HSL Logistik en Delta Rail railvervoer in acht Europese landen waaronder Nederland en België en vervoert vooral staal, gips, landbouwproducten, auto’s, machines en olieproducten. Ook biedt het bedrijf expeditiediensten aan en heeft dochterbedrijf HSL trainingscentra waar machinisten worden opgeleid.

Met de overname krijgt TX Logistiek er 75 locomotieven en zo’n 700 nieuwe personeelsleden bij. Bovendien krijgt de logistieke dienstverlener voet aan de grond in Oost-Europa aangezien HSL kantoren heeft in Polen, Tsjechië en Slowakije. De bedrijven van Exploris rijden wekelijks zo’n 240 treinen en de groep heeft jaarlijks een omzet van zo’n 200 miljoen euro.

TX Logistik heeft verbindingen in elf landen en is op dit moment vooral sterk actief op de Noord-Zuid as. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in intermodaal en gecombineerd vervoer. De vervoerder stelt dat de overname er niet alleen voor zorgt dat het Italiaanse moederbedrijf FS Italiane Group sterker aanwezig is op de Europese markt, maar dat het ook zorgt voor nieuwe kansen voor transporten van- en naar Italië, wat de Italiaanse import en export bevordert. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement