Joint venture Samskip, TX Logistik en Duisport goedgekeurd door EU

Logport III

De Europese Commissie heeft de oprichting van een joint venture door Samskip, TX Logistik en Duisport goedgekeurd. Via de nieuwe joint venture, Ziel Terminal geheten, willen de bedrijven samen de in Duisburg gelegen terminal Logport III exploiteren. Eigenaar Duisport is van plan de terminal voor gecombineerd spoor- en wegvervoer aan het nieuwe bedrijf te verhuren.

Foto: TX Logistik/Samy Greve

De bedrijven maakten in maart dit jaar bekend te willen starten met de joint venture. Inmiddels is de oprichting van het nieuwe bedrijf ook goedgekeurd door de Europese Commissie. Het orgaan stelt dat er geen bezwaren zijn op het gebied van mededinging vanwege ‘de beperkte impact hiervan op de markt’.

Samskip krijgt 49,8% van de aandelen in de joint venture. Spoorgoederenvervoerder TX Logistik en Duisport krijgen beiden een belang van 25,1% in het nieuwe bedrijf. De terminal werd oorspronkelijk geëxploiteerd door Samskip Van Dieren Multimodal.

Met de samenwerking hopen de partijen extra capaciteit te creëren op de terminal voor het afhandelen van lading. De terminal in Duisburg-Hohenbudberg heeft zeven overslagsporen van 720 meter lang en twee rangeersporen. Er is capaciteit voor 250.000 laadeenheden per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Joint venture Samskip, TX Logistik en Duisport goedgekeurd door EU | NT

Joint venture Samskip, TX Logistik en Duisport goedgekeurd door EU

Logport III

De Europese Commissie heeft de oprichting van een joint venture door Samskip, TX Logistik en Duisport goedgekeurd. Via de nieuwe joint venture, Ziel Terminal geheten, willen de bedrijven samen de in Duisburg gelegen terminal Logport III exploiteren. Eigenaar Duisport is van plan de terminal voor gecombineerd spoor- en wegvervoer aan het nieuwe bedrijf te verhuren.

Foto: TX Logistik/Samy Greve

De bedrijven maakten in maart dit jaar bekend te willen starten met de joint venture. Inmiddels is de oprichting van het nieuwe bedrijf ook goedgekeurd door de Europese Commissie. Het orgaan stelt dat er geen bezwaren zijn op het gebied van mededinging vanwege ‘de beperkte impact hiervan op de markt’.

Samskip krijgt 49,8% van de aandelen in de joint venture. Spoorgoederenvervoerder TX Logistik en Duisport krijgen beiden een belang van 25,1% in het nieuwe bedrijf. De terminal werd oorspronkelijk geëxploiteerd door Samskip Van Dieren Multimodal.

Met de samenwerking hopen de partijen extra capaciteit te creëren op de terminal voor het afhandelen van lading. De terminal in Duisburg-Hohenbudberg heeft zeven overslagsporen van 720 meter lang en twee rangeersporen. Er is capaciteit voor 250.000 laadeenheden per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement