Door de overname per 1 november voegt Janssen honderd medewerkers toe aan zijn personeelsbestand, zo laat het concern weten.

Familiebedrijf Rollema is specialist in het leveren en op locatie installeren van onder andere geldautomaten, koffiemachines, fitnessapparatuur, emballagesystemen, frisdrankautomaten en zelfscan-betaalsystemen in supermarkten.

Janssen voegt de activiteiten van Rollema toe aan zijn divisie value added deliveries, die naast logistiek ook technische installatie op locatie levert. Het netwerk van deze tak wordt door de koop uitgebreid met locaties in Delft, Apeldoorn, Assen en Son.

Janssen Group of Companies is sinds dit jaar eigendom van het Nederlandse private-equityhuis Waterland, dat een ‘buy-and-build’ strategie hanteert om aangekochte bedrijven verder uit te bouwen.

VCK

De koop van Rollema is al de derde overname door Janssen dit jaar. Vorige maand nam de groep de divisies Lucht & Zeevracht en Supply Chain Solutions over van VCK. Daarmee groeide het concern naar 800 medewerkers met een omzet van meer dan 350 miljoen euro. Eerder kocht Janssen een softwareplatform in Hamburg dat klanten ondersteunt in pakketverzendingen.

Waterland sloeg begin dit jaar al een grote slag in Duitsland met de overname van Duvenbeck Group uit Bocholt. Daarmee voegde de participatiemaatshcappij een wegvervoerder met een omzet van 700 miljoen euro, 6.000 medewerkers en een wagenpark van 1.500 trucks toe aan haar portfolio.

Waterland Equity is opgericht in 1999 en heeft inmiddels een beleggingsportefeuille van 9 miljard euro in beheer. De investeerder heeft naast Janssen en Duvenbeck ook belangen in de logistieke bedrijven Global Transport Solutions Group, dat reserveonderdelen levert voor schepen, en de Belgische specialist in opslag en distributie Dematra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement