Waar blijven de zelfrijdende vrachtauto’s?

Interview

In 2022 zou het zover zijn: de autonome (vracht)auto op straat. Inmiddels is het 2023 en ze zijn er niet. Hoe zit dat? Nieuwbakken hoogleraar Joost de Winter van de TU Delft weet er meer van. Na zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek, promoveerde hij in 2009 op het onderwerp hoe rijsimulators gebruikt kunnen worden in de rijopleiding. In latere jaren is zijn onderzoek zich steeds meer gaan richten op de interactie tussen mensen en automatische voertuigen.

Foto: TU Delft

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Waar blijven de zelfrijdende vrachtauto’s? | NT

Waar blijven de zelfrijdende vrachtauto’s?

Interview

In 2022 zou het zover zijn: de autonome (vracht)auto op straat. Inmiddels is het 2023 en ze zijn er niet. Hoe zit dat? Nieuwbakken hoogleraar Joost de Winter van de TU Delft weet er meer van. Na zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek, promoveerde hij in 2009 op het onderwerp hoe rijsimulators gebruikt kunnen worden in de rijopleiding. In latere jaren is zijn onderzoek zich steeds meer gaan richten op de interactie tussen mensen en automatische voertuigen.

Foto: TU Delft

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen