Met de overname wil expediteur TransHeroes meer landenspecialismes toevoegen aan haar wegtransport afdeling. De economische overdrachtsdatum is met terugwerkende kracht per 1 januari 2023.

De consolidatie van transport- en logistieke bedrijven is volgens Edwin Asveld (38), ceo en eigenaar van TransHeroes, een trend die de laatste jaren steeds sterker wordt.

Schaalvergroting

‘Je ziet dat met name de wat kleinere expediteur moeilijk mee kan komen met de schaalvergroting en digitalisering in de markt. Het ontbreekt bij deze partijen vaak aan mogelijkheden om de noodzakelijke grote investeringen te kunnen doen. Maar er zit wel ontzettend veel marktkennis bij deze specialisten. Forwarding Plus is volledig gespecialiseerd in transporten van en naar Tsjechië. Naast Tsjechië is Forwarding Plus ook veel te vinden in Oostenrijk, Slowakije en Hongarije.’

De vertrekkende directeur Hans Voorbach (63) zal zich na een korte overdrachtsperiode gaan richten op consultancy werkzaamheden. ‘Ik zocht naar continuïteit voor de onderneming. Initieel waren er gesprekken met TransHeroes over een vergaande samenwerking, echter na een aantal gesprekken bleek dat een volledige overname de beste optie was.’

Vrachtauto’s

Forwarding Plus kent haar oorsprong in Tsjechië. De Nederlandse vestiging hiervan is in 2017 door Hans Voorbach opgezet. Onder de vlag van Forwarding Plus rijden er dagelijks zo’n 16 tot 18 vrachtauto’s in vaste lijndienst tussen Tsjechïë en Nederland. Daarbij verzorgt het bedrijf veel transporten van en naar Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Het team van Forwarding Plus zal na de overname aan blijven en op termijn Hengelo als uitvalsbasis krijgen. Op de langere termijn zal het bedrijf volledig geïntegreerd gaan worden binnen TransHeroes.

TransHeroes is een logistiek dienstverlener die uit 4 pijlers bestaat; wegtransport, zeevracht, luchtvracht en douane dienstverlening. Het bedrijf draaide in 2022 ruim 34 miljoen euro omzet gedraaid. Het heeft vestigingen in Hengelo en Burgh-Haamstede en er werken ongeveer 45 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement