De route begon bij de Mercedes-Benz fabriek in Wörth en liep via Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en Bulgarije, een traject van ongeveer 3.000 kilometer. Eindpunt was de Mercedes-fabriek in het Turkse Aksaray.

Serieproductie

Bakwagens uit de eActros 300-serie worden sinds eind 2021 in serie gemaakt, de elektrische trekker gaat komend najaar pas in serieproductie. De truck werd daarom getest op veiligheid, prestaties en duurzaamheid. De testingenieurs onderzochten ook in hoeverre de e-truck kon laden bij verschillende laadpalen in het buitenland.

Volgens Mercedes is de testrit geslaagd. ‘Onze conclusie: de e-truck heeft de gevarieerde route door Centraal- en Oost-Europa met gemak afgelegd en is klaar voor serieproductie’, zegt Christof Weber, hoofd testen bij Mercedes-Benz Trucks.

De actieradius van de eActros 300 Tractor is ongeveer 220 kilometer. De trekker kan worden opgeladen met maximaal 160 kW. Het duurt dan iets meer dan een uur om de accu’s van 20 tot 80% te laden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement