Aitken & Merry houdt zich met name bezig met vervoer van agrarische producten als koolzaad en granen. Op het terrein van het bedrijf bevinden zich loodsen met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 22.000 ton.

Directeur Nigel Aitken licht de overname toe. ‘Het is tijd voor John Merry en mij om een stap terug te doen. Om de toekomst van onze transport- en opslagactiviteiten zeker te stellen is de overname door AB Texel UK voor ons een logische en geruststellende stap.’

Britse tak

Aitken & Merry wordt onderdeel van AB Texel UK, de Britse tak van de agrarische vervoerder. Het wagenpark bestaat uit meer dan 100 trucks en trailers. De onderneming is gevestigd in Whittlesey, in een belangrijke aardappelregio van het Verenigd Koninkrijk. Bij AB Texel UK werken 120 medewerkers.

In Nederland nam AB Texel in juni nog twee bedrijven over. Het ging om Eelco de Vries uit Emmeloord en Transportcentrale Roosendaal (TCR), actief in het agri- en bouwvervoer. Het wagenpark van de AB Texel Group omvat na de Britse overname zo’n 1.300 trucks en 2.150 trailers. Er werken 2.200 mensen bij het bedrijf.

Het overnamebedrag maken de bedrijven niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement