Thermal transfer printers werken volgens hetzelfde principe, maaar nu wordt inkt uit een inktlint door middel van warmte overgebracht op het onderliggende papier. De houdbaarheid van deze prints is beduidend langer en er kunnen diverse soorten papier worden gebruikt. De bij ASTECH in Japan vervaardigde nieuwe 2104 printerlijn bestaat zowel uit een thermische (2104) als uit een thermal transfer printer, de 2104T. Beide types zijn volgens de Nederlandse importeur geschikt voor vrijwel alle toepassingen. De resolutie is 7.6 dots per mm, de printsnelheid max. 40 mm per seconde. De maximale printbreedte is 50.7 mm. Het etiket zelf mag maximaal 80 mm breed zijn. De printers zijn uitgerust met een LCD-venster en een numeriek toetsenbord, plus functietoetsen. Door middel van een IBM AT keyboard-interface kan data ingevoerd worden met behulp van een extern toetsenbord. De printers kunnen als stand-alone unit fungeren en onderdeel vormen van een PC/host-systeem. 

ndaard zijn 20 vaste label-layouts in ROM aanwezig met op een label 1 of 2 barcodes (Code 39, EAN 8/13, UPC A/E, Codabar en Interleaved 2 of 5). Ook kan gekozen worden uit een barcode met 1 of 2 regels tekst. De gebruiker kan zelf nog eens 15 labels ontwerpen die onder een uniek ‘format’ nummer in het geheugen worden weggeschreven. De thermische printer 2104 kost fl 5590,00 en de thermal transfer printer 2104T komt op fl 7905,00 (excl BTW). Voor meer informatie: C.N. Rood BV, 070

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement