Voorzitter M. Engwirda is daar teleurgesteld over. Hij stelde echter afgelopen dinsdag na afloop van de tweede zitting dat de commissie het had verwacht, aangezien de opgeroepen bedrijven en personen niet verplicht zijn voor de commissie te verschijnen.
Als gevolg van de weigeringen zal de hoorzitting van woensdag 2 oktober worden geschrapt. Volgens Ergwirda hebben de betrokken bedrijven van meet af aan moeilijk gedaan over de verhoren. Alleen de firma Verkerk, die gedurende vele jaren in de Coupepolder heeft gestort, had in eerste instantie toegezegd dat iemand van het bedrijf zou verschijnen. De andere bedrijven lieten het afweten. Met het bedrijf Biesterfeld, dat volgens de laatste geruchten betrokken zou zijn bij het storten van containers met gas, voert de commissie nog onderhandelingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement