ZEEBRUGGE SPEELDE DECENNIA LANG TWEEDERANGS ROL; Succesverhaal van de haven begon pas in de jaren zestig

Honderd jaar geleden besloot het Belgische parlement een nieuw havencomplex te bouwen in Brugge. Na de officiele opening in 1907 bleven de grote successen uit. Zeebrugge werd tweemaal zeer zwaar getroffen door de twee wereldoorlogen. In de jaren zestig volgden de eerste grote successen. Dat gaf aanleiding tot de enorme uitbouw van de haven in de zeventiger en tachtiger jaren. De MBZ is nu nog bezig de toen gewonnen terreinen in gebruik te nemen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

ZEEBRUGGE SPEELDE DECENNIA LANG TWEEDERANGS ROL; Succesverhaal van de haven begon pas in de jaren zestig | NT

ZEEBRUGGE SPEELDE DECENNIA LANG TWEEDERANGS ROL; Succesverhaal van de haven begon pas in de jaren zestig

Honderd jaar geleden besloot het Belgische parlement een nieuw havencomplex te bouwen in Brugge. Na de officiele opening in 1907 bleven de grote successen uit. Zeebrugge werd tweemaal zeer zwaar getroffen door de twee wereldoorlogen. In de jaren zestig volgden de eerste grote successen. Dat gaf aanleiding tot de enorme uitbouw van de haven in de zeventiger en tachtiger jaren. De MBZ is nu nog bezig de toen gewonnen terreinen in gebruik te nemen.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu