Claimkwestie om ‘Waldhof’

De eigenaar van de begin 2011 op de Rijn gezonken ‘Waldhof’ probeert een deel van de schade te verhalen op een ander schip, dat de tanker destijds tegemoet voer.

Dat meldt Schuttevaer.

Het gaat om de Belgische ‘Acropolis’ die de ‘Waldhof’ in de engte bij de Lorelei tegemoet kwam vlak voordat de richting Nederland varende tanker omsloeg. Volgens Lehnkering Rhein-Fracht moest de ‘Waldhof’ daardoor extra uitwijken, wat zou hebben bijgedragen aan het omslaan van de tanker die bijna 2.400 ton zwavelzuur vervoerde.

Volgens de verzekeringsadvocaat van de ‘Acropolis’ heeft het schip zich aan alle regels gehouden en ontbreekt de grond voor een claim. Lehnkering heeft de ‘Waldhof’ begin vorig jaar na reparatie onder de naam ‘Auriga’ opnieuw in de vaart gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Claimkwestie om ‘Waldhof’ | NT

Claimkwestie om ‘Waldhof’

De eigenaar van de begin 2011 op de Rijn gezonken ‘Waldhof’ probeert een deel van de schade te verhalen op een ander schip, dat de tanker destijds tegemoet voer.

Dat meldt Schuttevaer.

Het gaat om de Belgische ‘Acropolis’ die de ‘Waldhof’ in de engte bij de Lorelei tegemoet kwam vlak voordat de richting Nederland varende tanker omsloeg. Volgens Lehnkering Rhein-Fracht moest de ‘Waldhof’ daardoor extra uitwijken, wat zou hebben bijgedragen aan het omslaan van de tanker die bijna 2.400 ton zwavelzuur vervoerde.

Volgens de verzekeringsadvocaat van de ‘Acropolis’ heeft het schip zich aan alle regels gehouden en ontbreekt de grond voor een claim. Lehnkering heeft de ‘Waldhof’ begin vorig jaar na reparatie onder de naam ‘Auriga’ opnieuw in de vaart gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement