Deel Duits binnenvaartbudget niet uitgegeven

Tot woede van de vereniging van Duitse binnenhavens, de BÖB, is vorig jaar niet het volle bedrag dat was uitgetrokken voor verbetering van Duitse binnenwateren niet aan dat doel besteed.

Het gaat om 192 miljoen euro. BÖB-directeur Boris Kluge wijst erop dat intussen belangrijke hoogst noodzakelijke werkzaamheden, zoals de verbetering van de sluizen in de Moezel, wegens geldgebrek bleven liggen.

Met de verbetering van de Moezelsluizen zal waarschijnlijk pas na 2020 kunnen worden begonnen, stelt Kluge. Volgens hem is een deel van de 192 miljoen euro gestoken in de weginfrastructuur. Een ander deel bleef in de schatkist zitten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Deel Duits binnenvaartbudget niet uitgegeven | NT

Deel Duits binnenvaartbudget niet uitgegeven

Tot woede van de vereniging van Duitse binnenhavens, de BÖB, is vorig jaar niet het volle bedrag dat was uitgetrokken voor verbetering van Duitse binnenwateren niet aan dat doel besteed.

Het gaat om 192 miljoen euro. BÖB-directeur Boris Kluge wijst erop dat intussen belangrijke hoogst noodzakelijke werkzaamheden, zoals de verbetering van de sluizen in de Moezel, wegens geldgebrek bleven liggen.

Met de verbetering van de Moezelsluizen zal waarschijnlijk pas na 2020 kunnen worden begonnen, stelt Kluge. Volgens hem is een deel van de 192 miljoen euro gestoken in de weginfrastructuur. Een ander deel bleef in de schatkist zitten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement