Online event Maritime Platform over maritieme maakindustrie

Debat

Het is de Nederlandse maritieme sector een doorn in het oog dat maritieme aanbestedingen worden gewonnen door buitenlandse bedrijven en dat grote projecten hiermee over de grens verdwijnen. Naast economisch verlies is dit ook funest voor de kennisontwikkeling en innovatiekracht in Nederland. Welke rol kan de overheid spelen om de positie van Nederlandse maritieme maakindustrie te versterken op de wereldmarkt?

Op online evenement Maritime Platform 2021, georganiseerd door Schuttevaer, SWZ|Maritime en Netherlands Maritime Technology (NMT), gaat NMT voorzitter Bas Ort hierover in gesprek met kopstukken van de Nederlandse maritieme maakindustrie Thecla Bodewes en Pieter van Oord, voormalig Tweede Kamerlid Eppo Bruins en Christophe Tytgat van de Europese branchevereniging voor scheepswerven en toeleveranciers. Het debat wordt live uitgezonden op donderdag 27 mei tussen 12:45 en 13:30 uur.

Maritime Platform is het tweedaags online evenement voor de maritieme maakindustrie om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Deze tweede editie vindt op 26 en 27 mei plaats. Centraal op Maritime Platform staan vergroening, innovatie en financieringsmodellen. Aan bod komt een variëriteit aan onderwerpen, zoals scheepswerven, brandstoffen, antifouling, leaseoplossingen en digitalisering. Deelnemen aan Maritime Platform is gratis.

Online event Maritime Platform over maritieme maakindustrie | NT

Online event Maritime Platform over maritieme maakindustrie

Debat

Het is de Nederlandse maritieme sector een doorn in het oog dat maritieme aanbestedingen worden gewonnen door buitenlandse bedrijven en dat grote projecten hiermee over de grens verdwijnen. Naast economisch verlies is dit ook funest voor de kennisontwikkeling en innovatiekracht in Nederland. Welke rol kan de overheid spelen om de positie van Nederlandse maritieme maakindustrie te versterken op de wereldmarkt?

Op online evenement Maritime Platform 2021, georganiseerd door Schuttevaer, SWZ|Maritime en Netherlands Maritime Technology (NMT), gaat NMT voorzitter Bas Ort hierover in gesprek met kopstukken van de Nederlandse maritieme maakindustrie Thecla Bodewes en Pieter van Oord, voormalig Tweede Kamerlid Eppo Bruins en Christophe Tytgat van de Europese branchevereniging voor scheepswerven en toeleveranciers. Het debat wordt live uitgezonden op donderdag 27 mei tussen 12:45 en 13:30 uur.

Maritime Platform is het tweedaags online evenement voor de maritieme maakindustrie om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Deze tweede editie vindt op 26 en 27 mei plaats. Centraal op Maritime Platform staan vergroening, innovatie en financieringsmodellen. Aan bod komt een variëriteit aan onderwerpen, zoals scheepswerven, brandstoffen, antifouling, leaseoplossingen en digitalisering. Deelnemen aan Maritime Platform is gratis.