Tankvaart in de knel bij ontgassingsverbod 

Gifstoffen

Wanneer varend ontgassen wordt verboden, is er in Nederland onvoldoende capaciteit om binnenvaarttankschepen bij ontgassingsinstallaties van giftige dampen te ontdoen. Momenteel vinden jaarlijks zo’n 5.000 ontgassingen al varende plaats. Alleen in Moerdijk is er een vaste installatie waar nu zo’n vijftien schepen per maand worden doorgelucht.

Foto: Shutterstock, Images01

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Tankvaart in de knel bij ontgassingsverbod | NT

Tankvaart in de knel bij ontgassingsverbod 

Gifstoffen

Wanneer varend ontgassen wordt verboden, is er in Nederland onvoldoende capaciteit om binnenvaarttankschepen bij ontgassingsinstallaties van giftige dampen te ontdoen. Momenteel vinden jaarlijks zo’n 5.000 ontgassingen al varende plaats. Alleen in Moerdijk is er een vaste installatie waar nu zo’n vijftien schepen per maand worden doorgelucht.

Foto: Shutterstock, Images01

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu