Transferium gaat River Terminal Roeselare uitbaten

Bouwmateriaal

Transferium is officieel aangesteld als uitbater van de nieuwe River Terminal Roeselare langs het kanaal Roeselare-Leie. Dit logistieke bedrijf maakt deel uit van de Multi Logistics Group, dat zelf tot de investeringsgroep Hasco behoort.

River Terminal Roeselare
Foto: POM West-Vlaanderen

De bouwwerken voor deze nieuwe terminal gingen in 2020 van start, in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv en RTW, het logistieke filiaal van openbaar ontwikkelingsbedrijf POM West-Vlaanderen. De terminal bestaat uit een kaaimuur met een lengte van 230 meter en een kaaiplateau, met 18.000 vierkante meter opslagruimte. De initiatiefnemers willen hiermee vooral een duurzaam transportalternatief bieden aan bedrijven die geen eigen toegang tot de waterweg hebben.

De aanbestedingsprocedure verliep met vertraging, zodat de opstart van de terminal samenvalt met de geplande werken aan de Ooigemsluis op hetzelfde kanaal, maar in de gemeente Wielsbeke. Hierdoor zal de River Terminal Roeselare een belangrijke bijkomende rol spelen voor het bufferen van voorraad om bedrijven achter de sluis draaiende te houden. Zo blijft de impact van de stremming van de sluis beperkt.

De wortels van Transferium als op- en overslagbedrijf liggen in Roeselare. De voorbije twintig jaar kende het een flinke groei als lader en losser van schepen met cement, bouwmateriaal en circulaire goederen. Het is nu ook actief op terminals in de haven van Brussel en Gent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Transferium gaat River Terminal Roeselare uitbaten | NT

Transferium gaat River Terminal Roeselare uitbaten

Bouwmateriaal

Transferium is officieel aangesteld als uitbater van de nieuwe River Terminal Roeselare langs het kanaal Roeselare-Leie. Dit logistieke bedrijf maakt deel uit van de Multi Logistics Group, dat zelf tot de investeringsgroep Hasco behoort.

River Terminal Roeselare
Foto: POM West-Vlaanderen

De bouwwerken voor deze nieuwe terminal gingen in 2020 van start, in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv en RTW, het logistieke filiaal van openbaar ontwikkelingsbedrijf POM West-Vlaanderen. De terminal bestaat uit een kaaimuur met een lengte van 230 meter en een kaaiplateau, met 18.000 vierkante meter opslagruimte. De initiatiefnemers willen hiermee vooral een duurzaam transportalternatief bieden aan bedrijven die geen eigen toegang tot de waterweg hebben.

De aanbestedingsprocedure verliep met vertraging, zodat de opstart van de terminal samenvalt met de geplande werken aan de Ooigemsluis op hetzelfde kanaal, maar in de gemeente Wielsbeke. Hierdoor zal de River Terminal Roeselare een belangrijke bijkomende rol spelen voor het bufferen van voorraad om bedrijven achter de sluis draaiende te houden. Zo blijft de impact van de stremming van de sluis beperkt.

De wortels van Transferium als op- en overslagbedrijf liggen in Roeselare. De voorbije twintig jaar kende het een flinke groei als lader en losser van schepen met cement, bouwmateriaal en circulaire goederen. Het is nu ook actief op terminals in de haven van Brussel en Gent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement