210 miljoen euro voor ‘masterplan’ vergroening scheepvaart

Nationaal Groeifonds

Het Maritiem Masterplan van de Nederlandse maritieme sector dat de energietransitie in de sector moet versnellen, krijgt vanuit het Nationaal Groeifonds een bijdrage van 210 miljoen euro. Hiermee moeten voor 2030 ‘demonstratieschepen’ worden gebouwd die varen op waterstof, methanol en op lng, waarbij de CO2-uitstoot wordt opgevangen.

Foto: Wijnne Barends

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

210 miljoen euro voor ‘masterplan’ vergroening scheepvaart | NT

210 miljoen euro voor ‘masterplan’ vergroening scheepvaart

Nationaal Groeifonds

Het Maritiem Masterplan van de Nederlandse maritieme sector dat de energietransitie in de sector moet versnellen, krijgt vanuit het Nationaal Groeifonds een bijdrage van 210 miljoen euro. Hiermee moeten voor 2030 ‘demonstratieschepen’ worden gebouwd die varen op waterstof, methanol en op lng, waarbij de CO2-uitstoot wordt opgevangen.

Foto: Wijnne Barends

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu