China verkoopt gas vanwege zachte winter

Energiecrisis

China wil een deel van zijn gasvoorraad verkopen nu de prijzen met name in Europa hard oplopen en de winter in het land zacht blijkt. Het land, zelf een van de grootste kopers van vloeibaar gemaakt gas (lng) in de wereld, verraste daarmee handelaren. Er zou door de stap meer gas naar Europa kunnen worden gestuurd, wat de gastekorten hier kan helpen verzachten.

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu

China verkoopt gas vanwege zachte winter | NT

China verkoopt gas vanwege zachte winter

Energiecrisis

China wil een deel van zijn gasvoorraad verkopen nu de prijzen met name in Europa hard oplopen en de winter in het land zacht blijkt. Het land, zelf een van de grootste kopers van vloeibaar gemaakt gas (lng) in de wereld, verraste daarmee handelaren. Er zou door de stap meer gas naar Europa kunnen worden gestuurd, wat de gastekorten hier kan helpen verzachten.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu