‘Ondanks dalende prijzen, moet energie-klap voor bedrijven nog komen’

Energiecrisis nog nog voorbij

Ondanks dat stroom- en gasprijzen alweer enige tijd aan het dalen zijn, krijgen Europese bedrijven het ergste van de energiecrisis nog voor de kiezen. Dankzij langlopende contracten bleef het effect van de hogere energiekosten tot nu toe beperkt. Naarmate meer contracten worden verlengd, zal de klap in kracht toenemen. Voor 2023 krijgen Duitse bedrijven te maken met +40% hogere energiekosten (in vergelijking met 2021), tegenover +90% in Italië en Spanje. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Ondanks dalende prijzen, moet energie-klap voor bedrijven nog komen’ | NT

‘Ondanks dalende prijzen, moet energie-klap voor bedrijven nog komen’

Energiecrisis nog nog voorbij

Ondanks dat stroom- en gasprijzen alweer enige tijd aan het dalen zijn, krijgen Europese bedrijven het ergste van de energiecrisis nog voor de kiezen. Dankzij langlopende contracten bleef het effect van de hogere energiekosten tot nu toe beperkt. Naarmate meer contracten worden verlengd, zal de klap in kracht toenemen. Voor 2023 krijgen Duitse bedrijven te maken met +40% hogere energiekosten (in vergelijking met 2021), tegenover +90% in Italië en Spanje. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu