Nederlandse export krimpt, economie belandt in recessie

1,5% daling

Nederlandse bedrijven exporteerden in juni iets minder goederen dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om een daling van 1,5 procent, die het statistiekbureau met name toeschrijft aan minder uitvoer van chemische producten, metaalproducten en voedingsmiddelen.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nederlandse export krimpt, economie belandt in recessie | NT

Nederlandse export krimpt, economie belandt in recessie

1,5% daling

Nederlandse bedrijven exporteerden in juni iets minder goederen dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om een daling van 1,5 procent, die het statistiekbureau met name toeschrijft aan minder uitvoer van chemische producten, metaalproducten en voedingsmiddelen.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu