UBS moet met het oog op de Deense wetgeving voor de kapitaalmarkten een belang van 5% of meer in een bedrijf bekendmaken. De Zwitserse bank bezit nu precies 6,1% van de aandelen in DSV. Het Deense transportconcern, dat zich met de acquisitie van Panalpina een plek verzekerde in de mondiale logistieke top 5, kende eind vorig jaar blijkens het jaarverslag 48.237 aandeelhouders.

Grootste aandeelhouder

De grootste aandeelhouder was destijds Blackrock Inc met 5,4%, gevolgd door DSV zelf met 5,3%. De Amerikaanse bank Morgan Stanley met een belang van 5% ook sterk vertegenwoordigd in DSV.

Volgens analisten laat de acquisitie van DSV-aandelen door UBS zien dat de Zwitserse bank veel groeimogelijkheden ziet in de overname en integratie van Panalpina dit jaar in het Deense netwerk. Voor die fusie heeft DSV ruim een half jaar uitgetrokken in de eerste fase.

Acquisitie afgerond

Overigens zal de naam van UBS niet lang de aandeelhouderslijst van DSV aanvoeren. De Zwitserse grootaandeelhouder Ernst Goehner Stiftung (EGS)van Panalpina, zal die rol overnemen zodra de acquisitie van de Zwitserse expediteur geheel is afgerond. Maar verwachting krijgt EFS een belang van rond de 14% in DSV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement