Carga, Intertrans, Reuse, Universal Express en Ziegler bekijken vanuit hun specifieke rol als expediteur op welke manier ze kunnen bijdragen aan duurzame transportoplossingen en daarmee ook aan het verminderen van de eraan gerelateerde CO2. Door deelname aan het lean & green-traject hopen ze de nodige kennis te verwerven om CO2-gunstige alternatieven aan te bieden, en deze ingang te doen vinden bij hun klanten.

Vil ondersteunt al sinds 2012 bedrijven die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

In Vlaanderen behaalden al 88 bedrijven de lean & green-award op basis van een positieve evaluatie van hun plan van aanpak door de onderzoeksgroep Mobi van de Vrije Universiteit Brussel, die in dit project optreedt als beoordelaar.

Logistics Sustainability Index

Op 24 oktober stelt Vil de Logistics Sustainability Index (LSI) voor, een tool die de duurzaamheidsperformantie van de logistieke activiteiten van een bedrijf berekent en toont waar nog verbetering mogelijk is. Bedrijven zullen hun LSI-scores met elkaar kunnen vergelijken en zich op die manier kunnen profileren als echte duurzame spelers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement