De statuten van Ossco zijn zo opgesteld dat er in de toekomst de mogelijkheid is om strategische partners te laten toetreden. De kans om zelf stuwadoorsactiviteiten uit te voeren deed zich voor na gesprekken met Nectar Cargo Handling Belgium, dat eerder stuwadoorsactiviteiten uitvoerde in Oostende. Na een interne reorganisatie zal Nectar zich heroriënteren en concentreren op haar andere activiteiten waarop ze ook oorspronkelijk focusten.

Dat de haven nu zelf stuwadoorsactiviteiten aanbiedt is een strategische keuze. Als kleinere haven wil Oostende zich focussen op niche groeimarkten met actieve deelname in de maritieme en logistieke keten. Eerder verwierf Port of Ostende in die visie al het volledige aandelenpakket van Rebo, dat zich sindsdien herprofileerde van pure offshore windterminal naar een polyvalente zwaarlastterminal. Dit opende marktmogelijkheden in periodes waren er nauwelijks offshore windprojecten lopen.

Momenteel laat Rebo een loods van 6.900 m² optrekken voor de opslag van goederen uit nieuw aangetrokken maritieme trafieken. De bouw ervan zal in de loop van de zomer voltooid zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement