Rotterdamse Kramer Group in Qatarese handen

Q Terminals Group

De Rotterdamse depot- en terminalgroep Kramer heeft een meerderheidsaandeel verkocht aan Q Terminals Group uit Qatar.

Kramer Group
Foto: Kramer Group

Dat melden beide partijen in een persbericht. Q Terminals Group zegt daarin verder de overname van Kramer Group te zien als een belangrijke mijlpaal. Ceo en grootaandeelhouder André Kramer zegt eveneens dat hij ‘erg enthousiast is over deze belangrijke mijlpaal in de reis van ons familiebedrijf die zestig jaar geleden is begonnen door mijn vader’.

Ceo blijft aan

Q Terminals zegt de overname te zien als een kans om een sterke positie te verwerven in Europa’s grootste containerhaven. ‘Kramer Group is van strategisch belang voor de Rotterdamse haven, aangezien die een aanvulling is op de activiteiten van de haven en directe toegang heeft tot de diepzee-terminals’, aldus ceo Neville Bissett. André Kramer blijft volgens Bissett aan als ceo.

Kramer heeft zes locaties in de Rotterdamse haven, waarvan vijf op de Maasvlakte en één in het Eem- en Waalhaven-gebied. Het bedrijf is betrokken bij de afhandeling van miljoenen containers per jaar en beschikt op de Maasvlakte over een eigen Barge Service Centrum. Het bedrijf realiseerde in 2022 een omzet van 66,6 miljoen euro, het resultaat na belastingen kwam uit op ruim 11 miljoen euro. Kramer Group telt volgens gegevens van de Kamer van Koophandel 159 medewerkers.

Rotterdamse Kramer Group in Qatarese handen | NT

Rotterdamse Kramer Group in Qatarese handen

Q Terminals Group

De Rotterdamse depot- en terminalgroep Kramer heeft een meerderheidsaandeel verkocht aan Q Terminals Group uit Qatar.

Kramer Group
Foto: Kramer Group

Dat melden beide partijen in een persbericht. Q Terminals Group zegt daarin verder de overname van Kramer Group te zien als een belangrijke mijlpaal. Ceo en grootaandeelhouder André Kramer zegt eveneens dat hij ‘erg enthousiast is over deze belangrijke mijlpaal in de reis van ons familiebedrijf die zestig jaar geleden is begonnen door mijn vader’.

Ceo blijft aan

Q Terminals zegt de overname te zien als een kans om een sterke positie te verwerven in Europa’s grootste containerhaven. ‘Kramer Group is van strategisch belang voor de Rotterdamse haven, aangezien die een aanvulling is op de activiteiten van de haven en directe toegang heeft tot de diepzee-terminals’, aldus ceo Neville Bissett. André Kramer blijft volgens Bissett aan als ceo.

Kramer heeft zes locaties in de Rotterdamse haven, waarvan vijf op de Maasvlakte en één in het Eem- en Waalhaven-gebied. Het bedrijf is betrokken bij de afhandeling van miljoenen containers per jaar en beschikt op de Maasvlakte over een eigen Barge Service Centrum. Het bedrijf realiseerde in 2022 een omzet van 66,6 miljoen euro, het resultaat na belastingen kwam uit op ruim 11 miljoen euro. Kramer Group telt volgens gegevens van de Kamer van Koophandel 159 medewerkers.