Ruim 1100 kilo cocaïne gevonden tussen de ananassen uit Costa Rica

Straatwaarde van 84 miljoen

Bij een fruitopslag in de regio Rotterdam is op dinsdag een partij cocaïne aangetroffen tijdens het lossen van een container met ananassen uit Costa Rica. De partij heeft een straatwaarde van ruim 83 miljoen euro. De straatwaarde van de partij is ruim 83 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie meldt dat het fruitbedrijf volgens protocol heeft gehandeld en niets met de zending te maken lijkt te hebben.

drugsvangst Ro'dam
1100 kilo cocaïne in beslag genomen. Foto: HARC Team
Bij de partij drugs werd ook een GPS-baken aangetroffen dat criminelen gebruiken om de exacte locatie van een container te kunnen uitpeilen. Medewerkers van het bedrijf hebben meteen de autoriteiten ingeschakeld zodra ze de partij ontdekten. Het ging in totaal op om 1109 blokken die in beslag zijn genomen door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane afgevoerd voor verder onderzoek.
Er is vorig jaar in totaal 45.506 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 3,5 miljard euro onderschept in de haven van Rotterdam. Dat is minder dan het jaar daarvoor toen bijna  47 ton van het witte poeder in beslag werd genomen, zo meldt het Openbaar Ministerie.
Ruim 1100 kilo cocaïne gevonden tussen de ananassen uit Costa Rica | NT

Ruim 1100 kilo cocaïne gevonden tussen de ananassen uit Costa Rica

Straatwaarde van 84 miljoen

Bij een fruitopslag in de regio Rotterdam is op dinsdag een partij cocaïne aangetroffen tijdens het lossen van een container met ananassen uit Costa Rica. De partij heeft een straatwaarde van ruim 83 miljoen euro. De straatwaarde van de partij is ruim 83 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie meldt dat het fruitbedrijf volgens protocol heeft gehandeld en niets met de zending te maken lijkt te hebben.

drugsvangst Ro'dam
1100 kilo cocaïne in beslag genomen. Foto: HARC Team
Bij de partij drugs werd ook een GPS-baken aangetroffen dat criminelen gebruiken om de exacte locatie van een container te kunnen uitpeilen. Medewerkers van het bedrijf hebben meteen de autoriteiten ingeschakeld zodra ze de partij ontdekten. Het ging in totaal op om 1109 blokken die in beslag zijn genomen door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane afgevoerd voor verder onderzoek.
Er is vorig jaar in totaal 45.506 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 3,5 miljard euro onderschept in de haven van Rotterdam. Dat is minder dan het jaar daarvoor toen bijna  47 ton van het witte poeder in beslag werd genomen, zo meldt het Openbaar Ministerie.