Het doel van het plan is om in 2025 efficiënter te werken, kosten te besparen en koolstofuitstoot te verminderen. De regering geeft in het werkplan aan dat in 2025 het transport via het water en spoor moet domineren voor het vervoer van bulkgoederen en containers bij middellange en lange afstanden.

Daarnaast spreekt de regering de verwachting uit dat het binnenlandse spoorvervoer in 2025 met 10% zal groeien ten opzichte van 2020 en het vervoer via het water met 12%. Het gecombineerde volume van containertransport per water en spoor moet volgens het plan jaarlijks met 15% gaan toenemen.

Verder benoemt de regering dat transportcorridors en belangrijke knooppunten bij moeten blijven bij de laatste ontwikkelingen op onder andere technologisch gebied. Om de transportsector te kunnen ontwikkelen moet er bovendien aandacht besteed worden aan gespecialiseerde diensten en producten, zoals het ontwikkelen van de koelketen logistiek, voor de koeling van kwetsbare producten zoals levensmiddelen en farmaceutische producten, en milieuvriendelijke bezorging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement