Visibiltybedrijf Fourkites koopt Europese concurrent NIC-place

Overname

De Amerikaanse aanbieder van visibilitydiensten Fourkites neemt de Europese concurrent NIC-place over. 

NIC-place is in Europa marktleider in software voor ketentransparantie. het Duitse bedrijf is opgericht in 2016 en heeft naar eigen zeggen duizenden klanten, waaronder Kuehne+Nagel, H. Essers en Frigotrans. Samen tracken zij miljoenen zendingen per jaar via het platform.

Het van oorsprong Amerikaanse FourKites is één van de wereldwijde marktleiders op het gebied van supplychain-visibility. In 2017 zette het concern voet aan wal in Europa. Inmiddels is de Europese markt voor FourKites de snelst groeiende regio. Zo nam het aantal zendingen in het EMEA-gebied in 2021 toe met 148%. Het aantal gevolgde voertuigkilometers steeg naar bijna 1,4 miljard.

Marc Boileau van Fourkites zei eerder in deze krant dat het concern in 2022 45 tot 50 miljoen euro wil investeren in groei van de Europese business. Het bedrijf mikt verder op uitbreiding van zijn netwerk van vervoerders. Met de koop van NIC-Place zet het databedrijf daarin naar eigen zeggen een belangrijke stap.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Visibiltybedrijf Fourkites koopt Europese concurrent NIC-place | NT

Visibiltybedrijf Fourkites koopt Europese concurrent NIC-place

Overname

De Amerikaanse aanbieder van visibilitydiensten Fourkites neemt de Europese concurrent NIC-place over. 

NIC-place is in Europa marktleider in software voor ketentransparantie. het Duitse bedrijf is opgericht in 2016 en heeft naar eigen zeggen duizenden klanten, waaronder Kuehne+Nagel, H. Essers en Frigotrans. Samen tracken zij miljoenen zendingen per jaar via het platform.

Het van oorsprong Amerikaanse FourKites is één van de wereldwijde marktleiders op het gebied van supplychain-visibility. In 2017 zette het concern voet aan wal in Europa. Inmiddels is de Europese markt voor FourKites de snelst groeiende regio. Zo nam het aantal zendingen in het EMEA-gebied in 2021 toe met 148%. Het aantal gevolgde voertuigkilometers steeg naar bijna 1,4 miljard.

Marc Boileau van Fourkites zei eerder in deze krant dat het concern in 2022 45 tot 50 miljoen euro wil investeren in groei van de Europese business. Het bedrijf mikt verder op uitbreiding van zijn netwerk van vervoerders. Met de koop van NIC-Place zet het databedrijf daarin naar eigen zeggen een belangrijke stap.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement