Nord Stream 2 was al jarenlang inzet van hoog geopolitiek spel

Achtergrond

De Nord Stream 2-pijpleiding had het paradepaardje van de Russische gasexport moeten worden. Met de Russische invasie in ­Oekraïne lijkt het project definitief ten einde. De pijpleiding door de Oostzee kon echter al vanaf het begin op stevige Amerikaanse tegenwerking rekenen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nord Stream 2 was al jarenlang inzet van hoog geopolitiek spel | NT

Nord Stream 2 was al jarenlang inzet van hoog geopolitiek spel

Achtergrond

De Nord Stream 2-pijpleiding had het paradepaardje van de Russische gasexport moeten worden. Met de Russische invasie in ­Oekraïne lijkt het project definitief ten einde. De pijpleiding door de Oostzee kon echter al vanaf het begin op stevige Amerikaanse tegenwerking rekenen.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu