Verschuivingen in versvervoer: ‘Spoor is aangewezen modaliteit voor groente en fruit’

NT TV

Voor afstanden van meer dan 700 kilometer is het spoor qua duurzaamheid én qua kosten de aangewezen modaliteit voor versvervoer. Dat stelt Fred Lessing, directeur van Freshrail. Lessing zet voor supermarktketen Coop een verbinding op tussen Rotterdam en Scandinavië voor het transport van versproducten. Dirk Mulder ziet als sectorbankier bij ING meer grote verschuivingen in de verslogistiek, steeds bedoeld om verduurzaming en kostenbesparing te realiseren. Zo stoppen veel supermarkten met het invliegen van groente en fruit en komt er een grotere focus te liggen op lokaal geproduceerde voeding.

Agri & Food Logistiek Congres

Mulder en Lessing zijn beide sprekers op het Agri & Food Logistiek Congres op 20 april in Terneuzen, een event van Nieuwsblad Transport. Dit studiogesprek is een voorproefje, waarbij wordt ingezoomd op de gemene deler tussen de heren: namelijk dat een slimme oplossing voor verduurzaming van versvervoer is om over te stappen op een andere modaliteit – zoals stoppen met vliegen en starten met treinen.

Verschuivingen in versvervoer: ‘Spoor is aangewezen modaliteit voor groente en fruit’ | NT

Verschuivingen in versvervoer: ‘Spoor is aangewezen modaliteit voor groente en fruit’

NT TV

Voor afstanden van meer dan 700 kilometer is het spoor qua duurzaamheid én qua kosten de aangewezen modaliteit voor versvervoer. Dat stelt Fred Lessing, directeur van Freshrail. Lessing zet voor supermarktketen Coop een verbinding op tussen Rotterdam en Scandinavië voor het transport van versproducten. Dirk Mulder ziet als sectorbankier bij ING meer grote verschuivingen in de verslogistiek, steeds bedoeld om verduurzaming en kostenbesparing te realiseren. Zo stoppen veel supermarkten met het invliegen van groente en fruit en komt er een grotere focus te liggen op lokaal geproduceerde voeding.

Agri & Food Logistiek Congres

Mulder en Lessing zijn beide sprekers op het Agri & Food Logistiek Congres op 20 april in Terneuzen, een event van Nieuwsblad Transport. Dit studiogesprek is een voorproefje, waarbij wordt ingezoomd op de gemene deler tussen de heren: namelijk dat een slimme oplossing voor verduurzaming van versvervoer is om over te stappen op een andere modaliteit – zoals stoppen met vliegen en starten met treinen.