In de laatste twee periodes van de NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) keerde de overheid 1.700 voorschotten uit aan bedrijven uit de transport- en logistieksector, in totaal een bedrag van 234,4 miljoen euro. Daarvan staan nog 718 aanvragen open, bij elkaar 48 miljoen euro.

Terugvordering

Als bedrijven hun definitieve aanvraag niet voor 2 juni afronden, riskeren ze de terugvordering van het hele bedrag. ‘Als wij geen informatie van werkgevers krijgen, dan kunnen wij niet vaststellen op welk bedrag zij uiteindelijk recht hebben en moeten wij het verstrekte voorschot terugvorderen’, zegt Randy Eichhorn, projectmanager NOW bij UWV.

‘Ook van werkgevers die eigenlijk wel recht op NOW hebben, wordt het voorschot teruggevorderd als zij de definitieve berekening niet op tijd aanvragen. Het zou zonde zijn als werkgevers NOW-steun mislopen, alleen omdat ze de deadline missen. Dat willen we natuurlijk voorkomen.’

Landelijk waren er in alle sectoren zo’n 47.000 werkgevers die een of meer voorschotten hebben ontvangen voor in totaal 2,1 miljard euro. Daarvan hebben inmiddels 29.000 werkgevers de definitieve berekening aangevraagd, 18.000 werkgevers moeten dat nog doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement