De overname omvat de tien filialen van de PKZ in Slowakije en Tsjechië en alle diensten van het expeditiebedrijf op het gebied van lucht- en zeevracht, spoorvervoer en contractlogistiek. Vanaf deze maand zullen de bestaande bedrijfsactiviteiten en het personeelsbestand van de PKZ Group al worden overgedragen aan Hellmann.

Het Duitse familiebedrijf is met 14.000 medewerkers actief in 54 landen en was vorig jaar goed voor een omzet van 5 miljard euro. Hellmann staat in tegenstelling tot andere grote expediteurs niet bekend voor zijn acquisities, maar groeit liever via autonoom of via samenwerkingsverbanden met gelijkgezinde expeditiebedrijven.

Het dienstenpakket van Hellmann is breed en omvat wegvervoer, spoor, lucht- en zeevracht en koeriersdiensten. Verder is de expediteur actief in contractlogistiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement