Kooiker Logistiek neemt Graaco uit Coevorden over

Warehousing

Kooiker Logistiek heeft Graaco uit Coevorden overgenomen. De overname omvat 88.000 vierkante meter aan warehouses, een railterminal en een wagenpark van acht voertuigen. Bij Graaco zijn zo’n 70 mensen in vaste dienst.

Vrachtwagens van Graaco
Foto: Graaco

De koop omvat ook een eigen railterminal waar graan geladen en gelost wordt. Graaco heeft naar eigen zeggen als enige logistieke dienstverlener in Nederland beschikking over een directe spooraansluiting op zowel het Duitse als het Nederlandse spoorwegennet.

Het overnamebedrag maken de bedrijven niet bekend. De huidige directeur van Graaco, Ben Blog, noemt zijn naderende pensioenleeftijd als reden voor de overname. ‘Om redenen van leeftijd en continuïteit zijn wij eind vorig jaar op zoek gegaan naar een passende overnamepartij.’

Sterke naam

De naam Graaco blijft voorlopig behouden. ‘Het is een hele sterke naam in de markt’, zegt Jorne Hornstra, directeur van Kooiker Logistiek. Na de overname werken er circa 430 medewerkers bij Kooiker.

Kooiker heeft 170 eigen trekkende eenheden en beschikt over vijf warehouses met een totale oppervlakte van ruim 180.000 vierkante meter. Kooiker heeft naast de hoofdvestiging in het Friese Grou locaties in Leeuwarden, Heerenveen, Franeker, Drachten, Meppel, Deventer, Toruń (Polen) en Coevorden.

Kooiker Logistiek neemt Graaco uit Coevorden over | NT

Kooiker Logistiek neemt Graaco uit Coevorden over

Warehousing

Kooiker Logistiek heeft Graaco uit Coevorden overgenomen. De overname omvat 88.000 vierkante meter aan warehouses, een railterminal en een wagenpark van acht voertuigen. Bij Graaco zijn zo’n 70 mensen in vaste dienst.

Vrachtwagens van Graaco
Foto: Graaco

De koop omvat ook een eigen railterminal waar graan geladen en gelost wordt. Graaco heeft naar eigen zeggen als enige logistieke dienstverlener in Nederland beschikking over een directe spooraansluiting op zowel het Duitse als het Nederlandse spoorwegennet.

Het overnamebedrag maken de bedrijven niet bekend. De huidige directeur van Graaco, Ben Blog, noemt zijn naderende pensioenleeftijd als reden voor de overname. ‘Om redenen van leeftijd en continuïteit zijn wij eind vorig jaar op zoek gegaan naar een passende overnamepartij.’

Sterke naam

De naam Graaco blijft voorlopig behouden. ‘Het is een hele sterke naam in de markt’, zegt Jorne Hornstra, directeur van Kooiker Logistiek. Na de overname werken er circa 430 medewerkers bij Kooiker.

Kooiker heeft 170 eigen trekkende eenheden en beschikt over vijf warehouses met een totale oppervlakte van ruim 180.000 vierkante meter. Kooiker heeft naast de hoofdvestiging in het Friese Grou locaties in Leeuwarden, Heerenveen, Franeker, Drachten, Meppel, Deventer, Toruń (Polen) en Coevorden.